De Moederlijn.


Na het vaststellen van de Visie en Missie volgde uit de gekozen Strategie dat ik altijd twee moeder lijnen wil voeren. Als één lijn in de loop der tijd kwalitatief mindere honden brengt, kan ik deze uitfaseren, met de andere lijn doorgaan en een nieuwe passende lijn erbij proberen te vinden.

Male head
Gispy von der Schiffslache
Na zo'n 6 jaar strenge selectie hadden we eindelijk een teef zelf opgevoed en afgericht die zonder meer aan alle kwaliteits eisen voldeed zoals omschreven in onze filosofie: "Gipsy von de Schiffslache". Zij had alle eigenschappen om het zware KNPV politiehond 1 programma aan te kunnen en had zoveel kwaliteiten dat ze zelfs in de Nederlandse top mee deed. Ze haalde een certificaat met lof met 410 punten zonder de schijnaanval. Haar laatste twee nationale nominatie wedstrijden behaalde ze respectievelijk 440 en 436 punten (440 max)!! Bovendien bracht ze ons 2 uitzonderlijk goede nesten (A en B nest). Helaas waren er mensen jalours op dit resultaat en brachten haar met gif op 4 jarige leeftijd in mijn kennel om het leven. Maar zij konden niet voorkomen dat ik mijn eerste moederlijn inmiddels opgebouwd had.Male head Ondertussen hebben we, samen met Theo Rottjers ook "Ouchie von der Schiffslache" afgericht. Eveneens een zeer talentvolle teef die het zware KNPV programma ruimschoots aankan. Ook Ouchie heeft al een topwedstrijd gedraaid. Zij behaalde op haar eerste KNPV PH1 wedstrijd (zonder afdeling 2) 418 punten van de 420 punten en werd daarmee eerste in een bijzonder sterk deelnemersveld. In oktober 2007 behaalde zij een certificaat PH1 met lof met 425 puntten, waarbij alleen het terugroepen misging. Zij ging door, terwijl ik ze toch 5 weken op rij op het keuringsterrein terug geroepen heb. De rest van de dag was absoluut foutloos!! 
Ouchie von der SchiffslacheBovenstaande teven voldoen ruimschoots aan de de hoge kwaliteits eisen van de KNPV en staan aan de basis van ons fokprogramma.