Africhting

Mijn naam is Frank Stommels en ik ben eigenaar van kennel "van Brandevoort". Ik heb een jaren lange ervaring in het africhten van diverse rassen honden tot bekwame politie surveilance honden, object bewakings honden en reddingshonden. Ik begon met de africhting in 1975 als 14-jarige bij politiehonden vereniging "Paraat", de vereniging waarvan ik nu nog steeds lid ben.

 

 

batca

Ik begon met het politiehond 1 programma met een gekruiste boxer-rottweiler. Deze bleek niet geschikt te zijn voor het KNPV programma. Mijn eerste certificaten behaalde ik met "Eros" (PH1 en PH2 met lof). Hierna kwam Badka (foto links). Met Badka behaalde ik vele opvallende resultaten. Ik werd in 1984 als eerste officieel Nederlands kampioen volgens het KNPV reddingshonden programma. Verder behaalde ik met Batca in 1986? als eerste in de geschiedenis een certificaat PH2 met de volle score van 475 punten en werd in 1986, 1987 en 1988 kampioen van Brabant "Object bewaking". Hierdoor mocht ik de wisselbeker blijvend in bezit houden.

 

Na Badka volgde nog vele honden welke met wisselend resultaat afgericht werden. Noemenswaardig is zeker "Kevin" (foto rechts). Een dijk van een hond in klein formaat. Met hem behaalde ik het kringkampioenschap Jonge en Oude honden en een dik certificaat met lof (te vroeg geroepen met terugroepen). Na zijn opleiding is Kevin te werk gesteld bij de Politie Regio Brabant Zuid-Oost. Samen met zijn geleider had hij vele succesvolle inzetten en wordt binnen de regio Zuid-Oost gerekend tot een van de beste honden ooit.

Hierna kwam in 1994 "Batca van de Liverdonk". Een raszuivere Duitse Herder van zeer goede kwaliteit en ontstond langzaam de kennel filosofie